Eduskunnan rokoteryhmään kuuluvat kansanedustajat jättivät ryhmän puheenjohtajan Veronica Rehn-Kiven (r). johdolla jättää kirjallisen kysymyksen rokotuskattavuuden parantamisesta.

- Tutkimusten mukaan Suomessa valtaosa suhtautuu rokotteisiin myönteisesti mutta meillä on kuntia, jossa rokotuskattavuus on jopa alle 90 prosenttia. Toivomme ministeriön tarttuvan tähän ja miettivän myös uusia keinoja lisätä tietoutta rokotuksista. Rokotetietoutta ja valistusta on mahdollista lisätä myös uusin digitaalisin ja hauskoin keinoin, esimerkiksi mobiilipelien avulla, sanoo eduskunnan rokoteryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi tiedotteessa

Eduskunnan rokoteryhmän eilen järjestämässä tilaisuudessa keskusteltiin rokotuskattavuudesta, rokotteiden turvallisuudesta ja rokotustyön haasteista. Tilaisuudessa kuultiin asiantuntijoita Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta, Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimeasta ja Suomen Terveydenhoitajaliitosta.

Suomen Terveydenhoitajaliiton puheenjohtaja Leila Lehtomäki oli huolissaan monissa neuvoloissa vallitsevasta todella kiireisestä työtahdista.

- Terveydenhoitajille tulee taata riittävästi ajallisia mahdollisuuksia rokotuksista syvälliseen keskusteluun rokotuskriittisten ja epäröivien perheiden kanssa, sanoi Lehtomäki puheenvuorossaan.

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean yksikön päällikkö Liisa Näveri kertoi puheenvuorossaan rokotteiden turvallisuuden valvonnasta valmisteiden koko elinkaaren ajan kertyvän tiedon valossa.

- Markkinoilla olevien rokotteiden hyöty-haittatasapainon pitää olla voimakkaasti positiivinen eli niistä pitää olla väestötasolla huomattavasti enemmän hyötyä kuin haittaa, sanoi Näveri.

Kesäkuussa perustetun rokoteryhmän jäseniä ovat puheenjohtaja Veronica Rehn-Kivi (r), varapuheenjohtaja Merja Mäkisalo-Ropponen (sd.), kansanedustajat Eeva-Johanna Eloranta (sd), Anne Louhelainen (sin.) Aino-Kaisa-Pekonen (vas.), Sari Raassina (kok.), Martti Talja (k.) ja Sari Tanus (kd.).