1. Fredrik Ahlström

Suomen Medisiinariliiton puheenjohtaja. Ahlström on esimerkillisellä tavalla edistänyt lääketieteen opiskelijoiden asemaa. Fredrik on toiminut myös paikallisella tasolla useassa merkittävässä roolissa ennen vuottaan Medisiinariliitossa. Fredrik on aktiivinen julkinen keskustelija.

2. Anni Saukkola

Yksi Tiedenaiset-yhteisön perustajista, yleislääkäri. Saukkola on parin viime vuoden aikana profiloitunut vahvana tutkitun ja oikean terveystiedon välittäjänä sosiaalisessa mediassa.

3. Jenni Puoliväli

Yksi Tiedenaiset-yhteisön perustajista, anestesiologiaan ja tehohoitoon erikoistuva lääkäri. Puoliväli on toiminut esimerkillisenä somekandina ja somelääkärinä jo vuosien ajan, bloggaajana ja nykyään myös Instagramin puolella.

4. Tatu Han

Vastalääke ry:n puheenjohtaja, 4. vuoden lääketieteen kandidaatti Turun yliopistossa. Han on toiminut Vastalääke ry:n aktiivisena puheenjohtajana, tehden aktiivisesti töitä huuhaata vastaan ja tutkitun lääketieteellisen tiedon puolesta.

5. Lara Juvonen

Yleislääketieteeseen erikoistuva terveyskeskuslääkäri, Helsingin kaupunki. Juvonen on nostanut terveyskeskustyön ongelmia esiin ja saanut aikaan hyvää keskustelua asiasta.

6. Anssi Mykkänen

Kuudennen vuoden lääketieteen kandidaatti, Helsingin yliopisto. Mykkänen on pitkän linjan edunvalvoja. Hän on opintojensa aikana ajanut lääketieteen koulutuksen puolia usean kauden ajan Helsingin yliopiston ylioppilaskunnassa sekä Helsingin lääketieteellisessä tiedekunnassa.

7. Jan Sundell

Sisätautien ylilääkäri, Tyks, “Dr. Body”. Sundell on jo vuosien ajan ollut aktiivinen sosiaalisessa mediassa, ottaen nasevasti kantaa virheellisiin terveysväittämiin, samalla levittäen liikunnan ja urheilun ilosanomaa.

8. Sakris Kupila

Setan puheenjohtaja, neljännen vuoden lääketieteen kandidaatti, Helsingin yliopisto. Kupila on vaikuttanut vuosien ajan aktiivisesti ennakkoluuloihin sukupuolivähemmistöjä ja etnisiä vähemmistöjä kohtaan. Hän on toiminut Seta ry:n Hallituksen puheenjohtajana useamman vuoden.

9. Joel Kontiainen

Tampereen Lääketieteen kandidaattiseura ry:n puheenjohtaja. Kontiainen on kirjoittanut aktiivisesti Lääkärilehteen sekä ottanut aktiivisesti kantaa lääketieteen koulutusta ja lääkärikuntaa koskettaviin asioihin rakentavassa hengessä.

10. Heidi Puharinen

Neljännen vuoden lääketieteen kandidaatti, Itä-Suomen yliopisto. Puharinen on yksi ravitsemusaiheisen Ruokaklinikka-podcastin juontajista. Tänä syksynä julkaistuja jaksoja on kuunneltu yli 3 000 kertaa. Jaksojen sisällöt pohjautuvat tieteeseen, mutta ajankohtaisia ravitsemusaiheita käsitellään rennolla otteella. Podcastin tavoitteena on olla mielenkiintoinen, kansantajuinen ja tieteelliseen tietoon pohjautuva kanava sosiaalisessa mediassa. Puharinen on myös vaikuttanut aktiivisesti opiskelijaedunvalvonnassa.

Katso täältä kandien aiempien vuosien valinnat:

Katso myös koko vaikuttajalista: