Lääketieteellisten tiedekuntien kandiseurat nostivat tänä vuonna vaikuttajien listalleen paljon tuoreita nimiä. Yksi heistä on urheilulääkäri ja Helsingin Sanomien bloggari Pippa Laukka.

– Hän vetoaa meihin nuorempiin kollegoihin kirjoittamalla maanläheisesti ja rohkeasti. Pippa Laukka on moderni ja valtavirrasta poikkeava vaikuttaja, sanoo Turun Lääketieteenkandidaattiseuran hallituksen puheenjohtaja Tapani Strander.

Listalla on myös toinen ahkera bloggaaja, Turun valtakunnallisen PET-keskuksen johtaja Juhani Knuuti. Hän oli kandien listalla myös viime vuonna.

– On virkistävää huomata, että joku jaksaa kirjoittaa tieteestä selkokielisesti. Knuuti on tehnyt niin jo pitkään, Strander sanoo.

Mediuutiset pyysi kandiseurojen puheenjohtajia koostamaan yhdessä vuoden vaikuttajien listan. Puheenjohtajat kävivät Stranderin mukaan paljon keskustelua valinnoista.

– Lopulta oli helppo löytää kymmenen henkilöä. Mukana on niin alueellisia opiskelijavaikuttajia kuin tiettyjä pysyvämpiä vaikuttajia, kuten arkkiatri Risto Pelkonen.