Oulun yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa on asetettu mahdollisen koronavirusaltistuksen vuoksi karanteeniin toistasataa lääketieteen opiskelijaa, Kaleva kertoo.

Karanteeni kestää kaksi viikkoa.

Kyse on ensimmäisen ja toisen vuosikurssin opiskelijoista. Joukossa on niin lääketieteen kuin hammaslääketieteen opiskelijoita.

Altistus liittyy laskettelumatkalla Itävallassa olleeseen Oulun yliopiston opiskelijoiden seurueeseen. Seurueesta moni antoi positiivisen koronavirustestin. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri tiedotti kaikkiaan 17:stä uudesta tartunnasta torstaina. Nämä kaikki olivat yliopiston opiskelijoita.

Tirolin alueelta maanantaina palanneiden opiskelijoiden joukossa oli niin ikään lääketieteen opiskelijoita, jotka osallistuivat opetukseen ennen sairastumistaan.

– Karanteeni pantiin infektiolääkärin arvion jälkeen voimaan torstaina illalla, kun tilanne oli selvinnyt, tiedekunnan dekaani, professori Anne Remes kertoo Kalevalle.

Nämä opiskelijat eivät vielä osallistu esimerkiksi sairaalaharjoitteluun.

Tirolin alueen hiihtokeskukset julistettiin koronaviruksen epidemia-alueeksi maanantaina. Sittemmin THL on luopunut epidemia-aluejaottelusta kokonaan, sillä koronavirus on levinnyt Euroopassa niin laajalti.