Kajaanin koronatilanne on edelleen huono ja alue on yhä kiihtymisvaiheessa alueellisten ryvästymisten vuoksi.

Koronakoordinaatioryhmä totesi tiistaina, että Kajaanin kaupunki on kiihtymisvaiheessa, mutta Kainuu säilyy perustasolla. Muualla maakunnassa tilanne on hyvä.

Kainuun koronailmaantuvuus on 51,4 sataatuhatta asukasta kohden kahden viikon aikana.

Tiistaina asetetun suosituksen mukaan Kajaaniin ei tulisi matkustaa, mikäli matkaan liittyy matkaseurueen ulkopuolisia kontakteja. Sama pätee Kajaanista pois matkustamiseen.

Kainuussa on nyt voimassa koronakoordinaatioryhmän asettama maskisuositus kaikissa oman perheen ulkopuolisissa lähikontakteissa.

Suositukset ovat voimassa kuudes heinäkuuta saakka. Silloin koordinaatioryhmä kokoontuu uudelleen.

Lisäksi Kainuun sote suosittaa, että kaupungin alueella yleisötilaisuuksia järjestettäessä edellytetään, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa ja turvallisuus voidaan varmistaa siten, että noudatetaan opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 31.5.2021 antamaa ohjetta.

Kainuun soten mukaan tilanteessa on havaittavissa rauhoittumisen merkkejä. Positiivisten testien osuus koronatesteistä oli 2,1 prosenttia viikolla 25.

Lisäksi todetut tartunnat on saatu pääosin jäljitettyä. Karanteenissa on Kainuussa tällä hetkellä 122 henkilöä.

Hieman yli puolet kajaanilaisista on rokotettu kertaalleen ja 17,5 prosenttia kahdesti. 80 vuotta täyttäneistä kaksi annosta on saanut jo yli 80 prosenttia.