Kainuussa todettiin viime viikolla 57 koronatartuntaa, joten edelliseen viikkoon verrattuna määrä on kolminkertaistunut.

”Edelleen alueen epidemiatilanne on rauhallinen muuhun maahan verrattuna, mutta oletettu kehitys huonompaan tapahtui varsin nopeasti”, luonnehtii Kainuun soten pandemiapäällikkö Lea Käsmä-Ronkainen tiedotteessa.

Eilen maanantaina Kainuussa todettiin 13 uutta tartuntaa, joista yhdeksän liittyy Otanmäessä sijaitsevan Skoda Transtechin tehtaalle.

Yksittäisten perhe- ja lähipiirissä todettujen tartuntojen lisäksi viime viikon koulualtistumiset viittaavat samaan kehitykseen kuin muualla Suomessa eli rokottamattomien lasten ja nuorten tartunnat ovat kasvussa.

”Valtaosa Kainuun tapauksista liittyy kuitenkin tällä hetkellä viruksen leviämiseen tiiviissä tehdasyhteisössä. Varotoimista huolimatta kontakteja on vaikea välttää, joten tartuntoja voi tulla paljon, kuten nyt nähdään. Lisäksi on huomioitava, että suurten työpaikkojen vaikutukset ulottuvat perheiden ja muun lähipiirin kautta myös muualle. Oletettavasti tapausmäärät vielä kasvavat jatkotestauksen myötä”, jatkaa Käsmä-Ronkainen.

Lue seuraavaksi: