Kainuussa raportoitiin sunnuntaina 85 koronatartuntaa. Positiivisten testitulosten määrä on merkittävästi vähentynyt viime päivinä, ja tartunnanjäljityksen ruuhkautuminen on saatu purettua. Kainuun keskussairaalassa on hoidossa 13 koronapotilasta.

”Tilanne on nyt selkeästi parempaan päin. Jotta näin myös jatkuisi, varotoimet ovat edelleen tarpeen. Testiin tulee edelleen hakeutua herkästi, jos on koronavirustartuntaan viittaavia oireita tai tietää altistuneensa. Tartunnan saaneet määrätään edelleen eristykseen jatkotartuntojen välttämiseksi. Altistuskaranteeniin asetetaan ne, joilla on vaillinainen rokotussuoja”, Kainuun soten pandemiapäällikkö Lea Käsmä-Ronkainen sanoo tiedotteessa.

Tartuntoja todetaan edelleen hoito- ja hoivalaitoksissa, joten vierailuja niissä on rajoitettava vain välttämättömiin.

Työikäisiä patistetaan rokotuksiin

Kainuussa kolmannen rokotusannoksen väestötason suoja on työikäisillä vielä heikko. Täysi-ikäisistä kolmas koronarokote on 57 prosentilla asukkaista, mutta esimerkiksi alle 30-vuotiailla rokotus on vasta joka neljännellä tai viidennellä.

Kolmas rokoteannos antaa kahta annosta paremman suojan vakavaa tautimuotoa vastaan. THL:n mukaan kolmannet rokoteannokset vähentävät jonkin verran myös koronavirusinfektioiden määrää ja tartuntojen leviämistä.

Käsmä-Ronkainen korostaa, että kolmas koronarokotusannos on syytä huolehtia kuntoon. Koronatesteihin pääsee Kainuussa sujuvasti päivittäin.

Lue seuraavaksi: