Kolme kofeiinisuihkausta suuhun vastaa kupillista kahvia, lupaa kanadalainen VAE Labs -startup. Yritys on kerännyt keksinnölleen nyt kahden miljoonan dollarin (noin 1,9 miljoonan euron) siemenrahoituksen, jotta se pääsee etenemään kuluttajamarkkinoille.

Yrittäjät Orri Bogdan, Chaim Weinerman ja Mohand Khouider kehittivät VAE Energy Spray -tuotteen muutama vuosi sitten opiskellessaan neurotieteellistä kemiaa.

He huomasivat, ettei kahvinjuonti ollut terveellisin mahdollinen tapa piristää itseään. Heidän nauttimissaan kofeiinituotteissa ja energiajuomissa oli liikaa kofeiinia ja lisäksi sokeria mukana. Niistä tuli huono olo.

Startupin perustajat päätyivät kehittämään kofeiinisuihkeen, koska sitä on helppo kantaa mukana.

Suuhun suihkuttamalla kofeiini imeytyy muun muassa kielen kautta viisi kertaa nopeammin, yrittäjät intoilevat. Heidän tavoitteenaan on iskeä markkinoille energiajuomien kilpailijaksi.

”Ei ole tuotteensa kanssa ainoana liikkeellä.”

Jokainen suihke sisältää 20 milligrammaa kofeiinia, joten kahvikupillisen nauttiakseen käyttäjä tarvitsee kolme suihketta. Asiasta uutisoi Tech Chrunch -sivusto.

Ensimmäisissä testeissä kofeiini ei ollut tarpeeksi liukoinen veteen, jotta se olisi tehokas pieninä määrinä. Tämä oli tuhota kätevän mukana kannettavuuden idean tuotteesta.

Nyt he odottavat patenttia kehittämälleen kofeiiniteknologialle, jonka avulla yritys voi lisätä merkittävästi kofeiinin ja nesteen liukoisuutta. VAE Labs ei ole tuotteensa kanssa ainoana liikkeellä, mutta yrityksen suihkeessa on jopa kymmenen kertaa enemmän kofeiinia kuin kilpailijoiden tuotteissa.

Tulevaisuudessa jopa lääkemarkkinoille

Yhtiö haaveilee jo laajentavansa kehittämäänsä suihketeknologiaa muillekin markkinoille, kuten kannabiksesta saataviin CBD- ja THC-tuotteisiin, melatoniiniin, vitamiineihin ja lopulta myös lääkkeisiin.

Koostumus perustuu matchan keskeisiin ainesosiin. Matcha jauhetaan vihreän teepensaan lehdistä.

Tuotteessa on L-teaniini- ja L-tyrosiini-aminohappoja, joilla keksijät hehkuttavat olevan hyviä synergisiä vaikutuksia kofeiinin kanssa. Ensimmäinen tasaa kofeiinin negatiivisia vaikutuksia, kuten energiapiikkiä ja sen jälkeistä energian romahdusta. Jälkimmäinen lisää keskittymiskykyä.

New Yorkissa ensimmäinen jakelija odottaa jo 10 000 kappaleen erää, jota ryhdytään myymään kuluttajille maaliskuun alussa.

Lue lisäksi: