Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän talous on epätasapainossa.

Yhtymähallitus arvioi eilen, että hyvinvointiyhtymän palveluksesta on tarpeen vähentää 250 henkilötyövuotta. Hallituksen päätti, että hyvinvointiyhtymän toimintaedellytysten turvaaminen vaatii kahtena seuraavana vuonna vuosittain 15 miljoonan euron säästöt.

Lisäksi kuluvana vuonna säästöjä haetaan jo käynnistetystä toiminnan tehostamisesta. Syksyn aikana käynnistetään myös pitempivaikutteisen muutosohjelman valmistelu.

– Luvut ja säästöjen kokonaisuus täsmentyvät neuvottelujen aikana ja ensi vuoden talousarvioraamin valmistuttua. Keskusteluyhteys kuntiin pidetään tiiviinä koko syksyn ajan. Samoin talouden kehityksestä informoidaan omistajia, sanoo toimitusjohtaja Marina Erhola tiedotteessa.

Säästötarpeen taustalla on hyvinvointiyhtymän mukaan palvelukysynnän kasvu: ikääntyvien määrä lisääntyy huomattavasti nopeammin kuin syntyvien ja alaikäisten. Lisäksi päijäthämäläisten sairastavuus on korkea ja tulot matalat.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän kuusi viikkoa kestävät yt-neuvottelut koskevat koko organisaatiota, kaikkia toimintoja ja koko henkilöstöä.

Prosessissa käydään läpi organisaatiorakenne, palveluverkko, sopimukset ja sopimusohjaus, toimitilat, hankkeet ja projektit sekä tukipalvelut.

Lue myös:

Päijät-Hämeessä jälleen it-pulma – Haittaohjelma voi aiheuttaa viivettä osaan hyvinvointiyhtymän palveluista (Mediuutiset 12.6.2019)

Marina Erhola siirtyy johtamaan Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymää (Mediuutiset 27.5.2019)

”Me vanhenemme firman piikkiin” – Eetu Salunen pelkää, että rahaa ei pian riitä terveydenhuoltoon, jos iäkkäiden toimintakykyä ei edistetä (Mediuutiset 12.2.2019)