Potilastietojärjestelmä on tuottanut ongelmia Turussa. Yle kirjoitti jo keskiviikkona kolmatta päivää jatkuneesta WinHIT-potilastietojärjestelmän viasta. Murheet venyivät kuitenkin vielä torstainkin puolelle.

Turun kaupunki kertoo tänään verkkosivuillaan, että suun terveydenhuollon potilastietojärjestelmän virhe on tunnistettu ja saatu korjattua. ”Sähköiset asiointipalvelut ja tekstiviestipalvelu eivät toimi vielä tänään to 29.4.”, todetaan tiedotteessa kuitenkin.

No, ehkäpä sitten vappuaattona.

Kun ajanvarausjärjestelmä ei ole toiminut, uusia aikoja ei ole voinut varata eikä myöskään tehdä muutoksia vanhoihin. Tästä huolimatta, jotkut ovat ehkä saaneet liikaakin hoitoaikoja.

Maanantaina hoidossa käyneitä pyydetään tarkastamaan, ettei heille ole tullut ylimääräisiä varauksia. Tarkistuksen voi tehdä sähköisestä ajanvarausjärjestelmästä – sitten kun se toimii – tai soittamalla ensi viikolla.

Yle kirjoittaa, että sama potilastietojärjestelmä on käytössä muuallakin, mutta tällä kertaa ongelmat koskettivat vain Turun kaupungin suun terveydenhuoltoa.