Koronavilkun käyttäjät tekivät sovelluksessa 600 ilmoitusta koronavirustartunnasta syyskuussa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Tämä tarkoittaa sitä, että noin joka kolmas syyskuussa viruksen saanut ilmoitti tartunnastaan Koronavilkun kautta.

Käyttäjä ilmoittaa tartunnastaan syöttämällä sovellukseen kertakäyttöisen avauskoodin. Avauskoodin antaa tartuntatautien jäljittäjä samalla kun hän haastattelee tartunnan saanutta.

Koodin syöttämisen jälkeen sovellus lähettää tiedon niille, jotka ovat voineet altistua tartunnalle.

Noin tuhat ihmistä on tehnyt Koronavilkun ilmoituksen perusteella oirearvion Omaolo-palvelussa. Omaolon lisäksi altistumisilmoitukset ovat poikineet yhteydenottoja esimerkiksi työterveyshuoltoon. Näiden yhteydenottojen lukumäärästä THL:ssä ei ole tietoja.

Yksityisyydensuojan takia myöskään altistusilmoitusten kokonaismäärästä ei ole tietoa.

Koronavilkku on ladattu nyt yli 2,2 miljoonaa kertaa.

Suomea aktiivisempia lataajia löytyy Euroopasta vain Irlannista, jossa ollaan latausmäärissä hitusen Suomea edellä.

Koronavilkusta on julkaistu uudet versiot. Päivityksessä on ratkaistu yleisimpiä ongelmia, jotka ovat saattaneet haitata sovelluksen toimintaa.

Jokaisen kannattaa varmistaa, että puhelin on päivittänyt Koronavilkun uusimpaan versioon. Jos käyttää Android-puhelinta, täytyy Koronavilkku-sovellus avata päivityksen jälkeen, jotta tarvittavat muutokset tulevat voimaan.

Teknologiayhtiö Solita korjaa parhaillaan ongelmaa, joka koskee useiden tuntien mittaisia altistumistilanteita. Tällaisia voivat olla esimerkiksi kodeissa tapahtuvat altistumiset, joissa yhdellä perheestä on todettu tartunta. Koronavilkku ei ole lähettänyt näistä kohtaamisista altistumisilmoituksia muille perheenjäsenille.