Tietojärjestelmien vaihto on kriittinen hetki – varsinkin organisaatioissa, joiden on työskenneltävät keskeytyksettä myös siirtymävaiheen ajan.

Siirtyminen voi aiheuttaa palveluihin hitautta tai katkoksia, vaikka projektiin olisi huolella valmistauduttu, kuten esimerkiksi lääketukku Oriolan vaikeudet tänä syksynä osoittivat.

Lähiviikkoina tähän jännittävään testiin joudutaan muun muassa Päijät-Hämeessä.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän potilastietojärjestelmä vaihtuu uuteen porrastetusti joulu-tammikuun aikana. Uudistus koskee sekä erikoissairaanhoitoa että avosairaanhoitoa.

Avosairaanhoidossa Iitti, Orimattila, Myrskylä, Nastola ja Pukkila siirtyvät uuteen järjestelmään viikon päästä maanantaina eli 11. joulukuuta.

Avosairaanhoidosta varoitetaan, että muutos voi aiheuttaa hitautta ja kankeutta ajanvarauksiin, palvelujen saatavuuteen ja reseptien uusimiseen.

Sen vuoksi ei-kiireellisten reseptien uusiminen kannattaa näillä alueilla tehdä hyvissä ajoin ennen tuota päivämäärää, tai reilusti siirrovaiheen jälkeen.

Lahti, Asikkala, Hollola, Kärkölä ja Padasjoki siirtyvät Effica- ja Pegasos-järjestelmistä uuteen Life Care -järjestelmään 2. tammikuuta.