Vantaan kaupunginvaltuusto valitsee tänään klo 18 alkaneessa kokouksessa uuden apulaiskaupunginjohtajan sosiaali- ja terveydenhuollon toimialalle.

Valtuustoryhmät haastattelivat finalistit torstaina. Viime vaiheeseen eteni kolme hakijaa: Timo Aronkytö, Anna Cantell-Forsbom ja Jorma Haapanen.

Tehtävään haki kaiken kaikkiaan 19 hakijaa.

Anna Cantell-Forsbom toimii tällä hetkellä kaupungin vs. sote-apulaiskaupunginjohtajana. Hänen varsinainen työnsä on ollut Vantaan perhepalvelujen johtajan tehtävä.

Hänen aikanaan Vantaalla käynnistettiin esimerkiksi vaikuttavuusinvestointeihin liittyvä ohjelma, jossa sijoittajien rahalla yritetään tehostaa ehkäisevien perhepalvelujen vaikutusta eli niin sanottu Lapset SIB Vantaa -ohjelma yhdessä Lastensuojelun Keskusliiton, FIM:n, Epiquksen, Sitran sekä SOS-Lapsikylän kanssa.

Ohjelma on poikinut muun muassa Perhekumppani-toiminnan, jossa perhekumppanit tukevat sitä tarvitsevia perheitä.

Jorma Haapanen on Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän terveyden ja ikääntymisen palvelujen johtaja. Hän pääsi viime keväänä loppukahinoihin myös Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän toimitusjohtajan valinnassa. Paikan sai lopulta Marina Erhola.

Haapanen oli Kotkan kaupunginjohtajana yksi muutoksen arkkitehdeistä, kun Kymsote-kuntayhtymään siirtymistä valmisteltiin.

Lääketieteen lisensiaatti, MBA Timo Aronkytö on viime vuodet olut kädet sote-uudistussavessa työskennellen muun muassa Uudenmaan liiton muutosjohtajana viime syksyyn asti.

Vantaan kaupunki on Aronkydölle tuttu, sillä hän on aiemmin työskennellyt kaupungin vanhus- ja vammaispalvelujen johtajana ja terveyspalvelujohtajana.

Lue lisää Vantaan sote-palveluista:

...

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.