Kuopion yliopistollisessa sairaalassa (KYS) on ollut koronavirusepäilyn takia tutkittavana pariskunta, jolla ilmeni lieviä hengitystieinfektion oireita Pohjois-Italiaan suuntautuneen matkan jälkeen.

Testitulokset saadaan huomiseen eli perjantaihin 28. helmikuuta mennessä, jolloin asiasta tiedotetaan uudelleen, kertoi tänään Kys.

Tutkitut ovat hyväkuntoisia ja odottavat vastauksia kotieristyksessä.

– COVID-19 tartuntaa epäiltäessä näytteen ottaminen on aiheellista, mikäli henkilöllä on tuoreen hengitystie-infektion oireita ja hän on oleskellut epidemia-alueella 14 vuorokauden sisällä ennen oireiden alkua, ohjeistaa infektioylilääkäri Irma Koivula Kystä.

Ennen terveydenhuoltoon hakeutumista koronavirustartuntaa itsellään epäilevän kansalaisen tulee soittaa terveyskeskuksen päivystysnumeroon tai Päivystysapu-palveluun 116117, josta hän saa jatko-ohjeet.

Nyt tutkittujen henkilöiden yhteydenotto terveydenhuoltoon sujui ohjeiden mukaan puhelimitse, jolloin heidät ohjattiin KYSiin näytteiden ottoa varten.

Lue myös:

...

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.