Itävallassa maan kansleri Sebastian Kurz lupaa, että kaikille itävaltalaisille tehdään koronatesti. Asukkaita maassa on lähes yhdeksän miljoonaa.

Hallitus lupailee nostavansa päivittäiset testimäärät 15 000 testiin, tosin resurssien sallimissa rajoissa. Määrän toteuttamiseksi käyttöön otetaan pikatestit, joiden luotettavuudesta tosin ei ole täyttä varmuutta.

Suomessa testausmääriä rajoitetaan testien, henkilökunnan ja laboratoriokapasiteetin niukkuuden sekä testaamisen kalleuden takia.

Suomessa laskettelukeskukset sulkivat itse itsensä, mutta Itävallassa on noussut kohu Tirolin laskettelukeskuksen Ischglin ympärillä, jota syytetään nyt koronaviruksen tahallisesta levittämisestä leväperäisen toiminnan tuloksena.

Valtakunnansyyttäjä tutkii erään paikallisen ravintoloitsijan toiminnan laillisuutta, kun se ei ilmoittanut ajoissa työntekijänsä koronatartunnasta. Myös alaa edustavan matkailujärjestön katsotaan vähätelleen vaaraa liian kauan.

Saksalaisen tv-yhtiön ZDF:n mukaan Ischglissä eräässä ravintola-majatalossa saatiin koronatartunta jo helmikuun lopulla, mutta siitä ei ilmoitettu viranomaisille.

Itävallassa on laboratoriotestattuja koronapotilaita 6 000, kuolleita 42. Maassa pidetään kuolleiden määrää alhaisena ja ihmetellään syitä.

Syyksi arvioidaan sitä, että suurin osa tartunnan saaneista on 45-54-vuotiaita, jotka ovat saaneet tartunnan maan laskettu- ja hiihtokeskuksissa lomaillessaan. Ikänsä puolesta he eivät ole suurinta riskiryhmää.

Wiener Zeitungin mukaan myös Saksassa ja Norjassa iso osa tartunnoista on saatu talvilomakeskuksissa.

Itävallassa koronavirustartuntojen määrä on selvästi suurempi maan pohjoisosissa kuin etelässä.

Lue myös:

...

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.