Italiassa raportoitiin viime perjantai-iltana yli 5 000 koronatartuntaa ensimmäisen kerran sitten maaliskuun. Tartuntoja todettiin 5 372. Maaliskuun vakavimpina päivinä tartuntoja oli noin 6 500 päivittäin.

Italian hallituksen asiantuntijoista ja ministereistä koostuva koronakomissio kokoontui tilanteen vuoksi sunnuntaina hätäkokoukseen.

Italian koronatilanne on kääntynyt viime viikolla huomattavasti pahemmaksi. Sekä torstaina että perjantaina päivittäiset tartuntamäärät kasvoivat noin tuhannella. Lauantain huolestuttavin tieto tuli Lombardian maakunnassa, jossa raportoitiin 1 100 tartuntaa. Lombardia oli myös keväällä Italian pahin korona-alue.

– Epidemia kiihtyy Lombardiassa. Joudun pyytämään maakunnan asukkailta enemmän varovaisuutta ja vastuuntuntoa. Jos haluamme, että uudesta normaalista tulee vähemmän rasittava, meidän on toimittava yhdessä, Lombardian kuvernööri Attilio Fontana vetosi Facebookissa.

Italian pahin korona-alue on tällä hetkellä Campanian maakunta, eli Napoli ympäristöineen. Siellä raportoitiin perjantaina 769 tartuntaa.

– Ongelmana ovat joukkokokoontumiset ja vastuuton käyttäytyminen. Tämä viikonloppu ratkaisee. Jos tartuntojen määrä nousee tuhanteen, suljen koko Campanian”, kuvernööri Vincenzo de Luca kommentoi Facebookissa perjantaina.

Euroopan maista vakavin tilanne on edelleen Ranskassa, jossa todettiin perjantaina yli 20 000 uutta tartuntaa.