Potilastietojärjestelmän päivitys tulee vaikuttamaan Sosterin toimintoihin

Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Sosteri päivittää nykyisen potilastietojärjestelmänsä uuteen Lifecare-potilastietojärjestelmään.

Suunniteltu käyttöönotto on 7–8. marraskuuta. Sosteri tiedottaa, että päivitys vaikuttaa toimintaan käyttöönoton aikana ja sen jälkeen parin viikon ajan.

– Päivitys tuo esimerkiksi laajemmat mahdollisuudet tallentaa asiakirjoja Kanta-palveluun, projektipäällikkö Mikko Niemi Sosterista sanoo tiedotteessa.

Päivityksen viikonloppuna on samat hoidolliset palvelut tarjolla Sosterissa kuin normaalistikin. Palvelu saattaa kuitenkin olla normaalia hitaampaa päivityksen aikana ja noin viikon sen jälkeen.

Järjestelmän käyttöönotto voi hidastaa asiakaspalvelua myös puhelimitse.

Järjestelmän käyttöönottoon liittyy vuorokauden käyttökatko 7.–8- marraskuuta. Katkon aikana henkilökunta käyttää nykyisen potilastietojärjestelmän katselukantaa. Potilaiden terveydentilaan liittyvät kirjaukset tehdään tuolloin paperille.

Katkon aikana ei myöskään voida käyttää ajanvarauskirjoja.

Sosterin mukaan kyseessä on suurin muutos kymmeneen vuoteen sen potilastietojärjestelmissä.

Kaikki järjestelmässä ei muutu kerralla, vaan joitakin tuttuja kokonaisuuksia jää uuteen järjestelmään. Esimerkiksi potilastietojen kirjaaminen tapahtuu jatkossa samalla tavalla.