Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosteri ja Ammattiopisto Samiedu yrittivät kesän aikana löytää helpotusta hoitajapulaan rekrytoimalla opiskelijoita lähihoitajan oppisopimuskoulutukseen.

Aluksi tarjolla oli parisenkymmentä oppisopimuspaikkaa. Hakijoita oli lähes 60.

”Hakijoiden runsas määrä yllätti myönteisesti. Koska työntekijätarve on suuri, pyrimme ottamaan opiskelijoita vaiheittain enemmänkin kuin alun perin suunniteltiin. Ensimmäiset opiskelijat aloittavat oppisopimuskoulutuksen lokakuun alkupäivinä, toinen ryhmä marraskuussa ja kolmas ensi vuoden alussa. Etenemme haastatteluissa, soveltuvuustesteissä ja valinnoissa Samiedun kanssa siinä järjestyksessä, kuin hakijat ovat jättäneet hakemuksiaan”, hallintoylihoitaja Maijaterttu Tiainen Sosterista sanoo tiedotteessa.

Nuoria lähihoitajan työ ei tällä hetkellä kiinnosta. Siitä kertovat myös Samiedun kevään yhteishaun tulokset: lähihoitajakoulutukseen haki kahdeksan nuorta opiskelijaa, joista neljä aloitti opintonsa elokuussa. Nyt kehitty ratkaisu pyrkii tavoittamaan aikuisväestöä hoitoalalle.

”Työelämässä jo olleet alanvaihtajat ovat tällä hetkellä nuoria potentiaalisempi ryhmä. Hoivatyö tarjoaa merkityksellisen ja ihmisläheisen työn. Lisäksi vakituinen työ ison työnantajan palveluksessa voi olla monelle aikuiselle erittäin haluttu tavoite”, sanoo Samiedun toimialajohtaja Timo Welsby tiedotteessa.

Hoitoalan henkilökunnan ja lähihoitajien puute on ollut paljon esillä julkisuudessa. Welsby ei usko, että työvoimapulaan olisi yhtä, varmaa ratkaisua.

”Tärkeintä on käyttää useampia erilaisia keinoja ongelman ratkaisemiseksi. Nyt tehty kampanja oppisopimuskoulutuksesta on hyvä esimerkki siitä, että myös myönteisiä yllätyksiä tulee. Olemme kaikki jopa hämmentyneitä siitä kiinnostuksesta, jota hoitotyö nyt sai osakseen, Welsby sanoo.

Samiedussa oli Welsbyn mukaan vähimmillään lähihoitajaopiskelijoita noin 150 kesäkuussa 2019. Vuoden 2020 syyskuussa heitä oli jo noin 230.

”Lokakuussa 2021 pääsemme arviomme mukaan lähes 300:aan.”

LUE SEURAAVAKSI: