Koronaviruspandemia ei vaikuta valtaosan suomalaisista halukkuuteen rokottautua influenssaa vastaan, selviää Mehiläisen tuhannelle suomalaiselle teettämässä kyselyssä.

Lokakuussa tehdyssä kyselyssä 66 prosenttia vastanneista oli sitä mieltä, että koronapandemialla ei ole vaikutusta influenssarokotuksen ottamiseen. Vastanneista 36 prosenttia kertoi ottavansa influenssarokotteen tänä syksynä, 44 prosenttia ei aio ottaa rokotetta.

– Kyselyn tulos herättää huolta. Influenssaa vastaan rokottautuminen kannattaa aina, ja tänä vuonna asia on erityisen tärkeä koronapandemian kiihtyessä jatkuvasti. On mahdollista sairastua influenssaan ja koronavirusinfektioon samanaikaisesti, ja seurauksena voi olla hyvin tukala tilanne kenelle tahansa, sanoo Mehiläisen lääkärikeskusten johtava lääkäri Iiro Heikkilä tiedotteessa.

Kyselyn tulosten mukaan kiinnostus influenssarokotetta kohtaan kasvaa iän myötä. Noin 57 prosenttia yli 65-vuotiaista aikoo ottaa rokotteen, kun vastaava luku alle 24-vuotiaiden keskuudessa on vain 24 prosenttia.

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti?

Kirjautumalla tästä saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.