Tänä vuonna kausi-influenssarokotukset alkavat Turussa aiempaa myöhemmin rokotetuotannon viivästymisen vuoksi. Turkulaisten rokotukset aloitetaan kuitenkin heti, kun rokote-eriä on saatu tarpeeksi.

– Rokotetuotannon viivästymisen vuoksi rokotteita jaetaan kuntiin pienissä erissä. Yritämme parhaamme siinä, että rokotteita olisi koko ajan tasaisesti saatavilla, mutta rokote-erien toimitukset aiheuttavat meille haasteita aikataulujen suunnittelussa, tartuntataudeista vastaava lääkäri Jutta Peltoniemi pahoittelee tiedotteessa.

Ajanvarauksettomat joukkorokotukset alkavat Turun terveysasemilla joulukuun alussa. Marraskuussa rokotteita on rajallinen määrä, ja niitä saa ajanvarauksella. Rokotusaikoja voi varata eTerveyspalveluiden sähköisen asioinnin kautta tai terveysasemien ajanvarauspuhelimista.

Turun lastenneuvoloissa influenssarokotukset alkavat 11. marraskuuta. Raskaana olevat rokotetaan neuvolakäynnin yhteydessä. Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto huolehtivat koululaisten ja opiskelijoiden rokotuksista oppilaitoksissa ja ilmoittavat rokotusajankohdista suoraan oppilailleen.

Tarkemmat rokotuspäivät päivittyvät turku.fi-sivuille osoitteeseen turku.fi/influenssa.

Turku osallistuu tänä vuonna THL:n kansalliseen influenssarokotetutkimukseen, johon kutsutaan 65 vuotta täyttäneet. Kutsukirjeen saa noin 28 000 turkulaista. Rokotetutkimukseen osallistuminen on vapaaehtoista. Tarkemmat ohjeet tutkimukseen liittyen löytyvät osoitteesta turku.fi/influenssa tai FinFluHD-tutkimuksen verkkosivuilta.

Lue myös: