Rovaniemellä toimiva toimittajayhdistys Polar Press Club on palkinnut hyvän tiedottajan kielellisellä poronkellolla Lapin sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri Markku Broaksen.

Alkuvuoden aikana Broas on ollut julkisuudessa lähes päivittäin eri tiedotusvälineissä Kiinasta lähteneen ja Lappiinkin levinneen koronavirustaudin johdosta. Toimittajayhdistys korostaa, että Broaksen valinta kielellisen poronkellon saajaksi ei liity pelkästään ajankohtaiseen koronavirukseen, vaan pidemmän ajan toimintaan.

Markku Broas on lukuisista kiireistään huolimatta aina toimittajien tavoitettavissa ja hän kommentoi asioita asiallisesti ja selkokielellä. Broas antaa nopeasti ja vaivattomasti oikeaa sekä ajantasaista tietoa niin arkisempiin kausi-influenssiin kuin päivänpolttavaan koronavirukseenkin.

Broas on haastateltavana tarkka, asiallinen, ystävällinen, rauhallinen ja tartuntatautien kiemuroihin pureuduttaessa myös opastava, toimittajayhdistys kertoo perusteluissaan.

Markku Broakselle kielellinen poronkello on jo toinen, sillä hänet palkittiin hyvästä tiedottamisesta vuonna 2010 sikainfluenssaepidemian yhteydessä.

Rovaniemellä toimiva toimittajayhdistys Polar Press Club on jakanut hyvästä ja huonosta tiedottamisesta kielellisiä ja kielettömiä poronkelloja vuodesta 1977 alkaen. Tänä vuonna huonon tiedottamisen kieletöntä kelloa ei jaettu.

Lue myös:

OLETKO LÄÄKÄRI, HAMMASLÄÄKÄRI, PROVIISORI TAI FARMASEUTTI? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.