Ihmettely suomalaisten kotimaan matkailua koskevasta ohjeistuksesta jatkuu sosiaalisessa mediassa. Keskiviikkona ohjeistuksesta heräsi ihmetys, kun sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhilan ja elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk) linjaukset erosivat täysin toisistaan. Varhila sanoi, ettei kotimaan matkailua suositella, kun taas Lintilä kannusti siihen.

Oppositiopuolue kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo hämmästeli tilannetta.

– Kesän kynnyksellä suomalaisten pitää saada selkeää tietoa kotimaan matkailusta. Hallituksen linja matkailusta on nyt todella sekava. Hallituksen ohjeissa matkailua ei suositella, mutta toisaalla ministerit kannustavat. Nyt pakka kasaan ja selkeät linjaukset suomalaisille, Orpo tviittasi.

Nyt selvän linjauksen tekee oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r).

– Tässä maassa on vapaa liikkuvuus ja ihmisillä juridinen oikeus lähteä mökille. Päivitämme hallituksessa pikaisesti virallisen suosituksen, jotta rajoituksia esimerkillisesti noudattaneet suomalaiset voivat liikkua hyvällä omallatunnolla, Henriksson linjaa Twitterissä.

Ohjeistus mökille menosta on puhuttanut pitkin koronaepidemia-aikaa. Uudenmaan raja oli aiemmin suljettu, mutta sen avaamisen jälkeenkään mökille menoa ei ole suositeltu.