Koronakriisi tuottaa yhä innovaatioita Suomessa. Pari Vesaa ja Masa -niminen yritys on kehittänyt vinkeän näköisen ottimen, Koura-nimisen käsineen estämään bakteerien ja virusten leviämistä käsien kautta.

Ideana on, että Kouran avulla hissinappeihin, pankkiautomaatteihin, kyniin, ovenkahvoihin, bensapumppuihin, ostoskärryihin ja tuotteisiin kaupassa voi koskea turvallisesti.

Käsineessä käytetään Suomessa kehitettyä Prexelent-materiaalia, joka pitää Kouran puhtaana ja tuhoaa yrityksen mukaan tehokkaasti haitallisia epäpuhtauksia.

Materiaalissa antimikrobisia ominaisuuksia sisältävä suomalainen mäntypihka sekoitetaan suoraan muoviin. Pihka nousee pintaan käden lämmöstä ja kosteudesta.

VTT:n tutkimustulosten mukaan Prexelent tuhoaa esimerkiksi sairaalabakteeri mrsa:n 99,9-prosenttisesti.

Prexelent-materiaali on Rajamäellä toimivan perheyhtiö Premixin keksintö.

– Tänä keväänä puhtauden ja hygieenisyyden vaatimukset ovat korostuneet. Pihkaan pohjautuva teknologiamme tehoaa erinomaisesti epäpuhtauksia vastaan, kertoo Premixin kehitysjohtaja Tuomas Kiikka.

Yrityksissä uskotaan, että Koura on tulevaisuuden vakiovaruste, joka seuraa ihmistä mukana kätevästi joka paikkaan. Kouran suojaavaksi käyttöiäksi yritys lupaa noin 1,5 vuotta.

Koura on Virroilta lähtöisin olevan Pari Vesaa ja Masa -yrityksen toinen innovaatio. Tuote valmistetaan Porissa ja pakataan Virroilla. Koura tulee aluksi myyntiin paitsi Suomeen, myös muualle Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan.