Ratkaisut hoitajapulaan eivät voi enää odottaa, sanoo sote-alan yrityksistä ja järjestöistä koostuva Hyvinvointiala HALI ry liittokokouksessaan.

”Me HALIn jäsenet esitämme, että työvoimapulan helpottamiseksi sote-alan koulutusvaatimuksia järkeistetään työtehtäviä vastaaviksi. Esittämillämme toimilla saataisiin nopeasti yli 8 000 hoitajan työpanos tarkoituksenmukaiseen käyttöön”, sanoo HALIn hallituksen puheenjohtaja, Terveystalon toimitusjohtaja Ville Iho tiedotteessa.

HALIn jäsenet esittävät kannanotossaan, että vuoden koulutuksen käyneiden hoiva-avustajien käyttöä lisättäisiin hoivapalveluissa. HALIn mukaan hoiva-avustajia voisi lain mukaan hyödyntää selvästi nykyistä enemmän, mutta käytännössä esteenä ovat lupa- ja valvontaviranomaisten ylitiukat tulkinnat.

”Kun hoiva-avustajia voisi käyttää enemmän, saataisiin heistä lisätyövoimaa sote-alalle ja ohjattua kaikkien ammattilaisten osaaminen tarkoituksenmukaisesti. Lähihoitajat ja sairaanhoitajat voisivat keskittyä tehtäviin, joissa heidän osaamistaan vaaditaan”, Iho sanoo.

Myös digitalisaation parempi hyödyntäminen koko sote-kentällä auttaisi HALIn mukaan työvoimaongelmien ratkaisussa.

”Parhaita käytäntöjä pitää hyödyntää sekä julkisella että yksityisellä puolella. Teknologia tarjoaa nopeita ratkaisuja”, Iho sanoo.

HALIn jäsenistö painottaa, että ilman työvoimapulaa helpottavia toimia tilanne pahenee ja muun muassa hoitajamitoituksen 0,7-kiristyksestä tulee mahdotonta.