A-klinikkasäätiön johtava ylilääkäri Kaarlo Simojoki on saanut tämän vuoden Hyvän tiedon omena -tunnustuksen. Terveystoimittajat ry:n jakama tunnustus myönnetään vuosittain asiantuntijalle, joka on tehnyt erityisen hyvää yhteistyötä median ja eritoten terveystoimittajien kanssa.

Simojoki on A-klinikkasäätiön johtavana ylilääkärinä ottanut kantaa niin päihteidenkäyttäjien hoitokäytäntöihin kuin suomalaiseen päihdepolitiikkaan. Viime vuosina Simojoki on antanut mediassa lausuntoja myös muun muassa sote-uudistukseen liittyen sekä kommentoinut eritoten alkoholilain uudistamista.

Simojoen missioita ovat suomalaisten terveet elämäntavat, yleiset mielenterveysasiat ja erityisesti päihteidenkäytöstä keskusteleminen. Simojoki myös twiittaa aktiivisesti terveyspoliittisista ja laajemminkin yhteiskunnallisista kysymyksistä – eikä kaihda kriittisiäkään sävyjä.

Terveystoimittajat kiittelevät Simojokea helposti lähestyttäväksi, suorapuheiseksi, kirkkaasti mielipiteitään perustelevaksi haastateltavaksi. Hän ei pelkää osoittaa olevansa myös huumorintajuinen, vaikka vaikeista ja vakavista asioista joutuu useimmiten toimittajien kysymyksiin vastaamaankiin.

Hyvän tiedon omena -tunnustuspalkinto jaettiin tänä vuonna 27. kerran.