Varmennettujen koronatapausten määrä laski maanantaina Italiassa ensimmäistä kertaa sitten kriisin puhkeamisen, kertoo muun muassa BBC.

Koronapositiivisia oli maanantaina Italiassa 108 237, mikä oli 20 tapausta vähemmän kuin edellispäivänä sunnuntaina. Vaikka lasku on pieni, viranomaiset pitävät sitä positiivisena merkkinä ja ovat kuvailleet lukuja ”erittäin rohkaiseviksi”.

Kyseessä on BBC:n mukaan merkittävä virstanpylväs, vaikka testejäkin tehtiin vähemmän kuin edellisenä päivänä. Vielä sunnuntaina positiivisten tapausten määrä nousi Italiassa 486:lla.

Myös tehohoidon luvut osoittavat laskevaa trendiä ja tehohoitopaikkojen täyttöaste oli maanantaina alimmillaan kuukauteen.

Kaiken kaikkiaan Italian koronaluvut nousivat maanantaina 1,2 prosenttia, mikä on pienin suhteellinen lisäys kriisin alkamisen jälkeen. Kokonaislukuun lasketaan mukaan kaikki kuolleet ja toipuneet.

Maanantaina todettiin kuitenkin 454 koronakuolemaa, mikä on hiukan enemmän kuin edellispäivänä.

Yli 24 000 ihmistä on kuollut koronavirukseen Italiassa, laskee yhdysvaltalainen Johns Hopkinsin yliopisto, joka seuraa tapauksia maailmanlaajuisesti. Monet kuitenkin uskovat, että todelliset kuolinluvut ovat tätä suurempia, sillä kotona ja hoitokodeissa kuolleita ihmisiä ei BBC:n mukaan lasketa mukaan lukuihin.

OLETKO LÄÄKÄRI, HAMMASLÄÄKÄRI, PROVIISORI TAI FARMASEUTTI? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.