Hus tiedotti torstaina, että sen Naistenklinikan yksikössä on todettu laaja lääkevarkaus, josta on aloitettu poliisitutkinta.

Tekijä saatiin kiinni paikan päältä kuluvan viikon tiistaina. Hän toimi tiettävästi yksin. Lääkevarkauksia tehtaillut henkilö on työskennellyt Husissa useamman vuoden ajan.

Naistenklinikalta anastettujen lääkkeiden määrä on Husin mukaan huomattava.

Kyse on lääkkeistä, jotka on tarkoitettu potilaiden kivunlievitykseen. Varasta kiinnostaneet lääkkeet on luokiteltu huumaaviksi.

Hus ei voi kommentoida tapausta enempää, koska poliisitutkinta on kesken.

Hus aikoo tapauksen vuoksi perata lääkkeiden jakeluun ja käyttöön liittyvät käytäntönsä, jotta vastaavanlainen lääkevarkaus ei toistu.

Kotietsinnässä löytyi voimakkaita kipulääkkeitä

Iltalehden (24.1.) tietojen mukaan kyseessä on vuonna 1987 syntynyt nainen, jolla on sairaanhoitajan ja kätilön ammattioikeudet. Hänen epäillään varastaneen tuhansia ampulleja huumelääkkeitä. Poliisi vangitsi naisen lauantaina 22. tammikuuta.

Epäillyn hallusta ja kotoa löydettiin lukuisia ampulleja fentanyyliä ja oxynormia. Molemmat ovat erittäin voimakkaita kipulääkkeitä.

"Epäilemme, että hoitaja on vienyt lääkkeitä säännöllisesti viime heinäkuusta alkaen. Tämänhetkisen arvion mukaan fentanyyliä ja oxynormia on viety tuhansia ampulleja”, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Nikonen tiedotteessa.

Jutun loppuun on täydennetty tuoreimmat käänteet 24.1.2022.

Lue myös: