Kaikki Husin alueen potilasvastaanotot, jotka eivät välttämättä vaadi fyysistä käyntiä, korvataan etävastaanotoilla. Muutos astui voimaan perjantaina.

Muutoksella suojataan sekä potilaita että henkilöstöä koronavirusepidemian aikana. Etävastaanottoihin siirrytään kaikissa Husin sairaaloissa ja yksiköissä.

Hoitava yksikkö ilmoittaa potilaalle vastaanottoajan muuttumisesta etävastaanotoksi sekä ohjeistaa tarkemmin sen toteuttamistavasta. Etävastaanotto voidaan toteuttaa usealla tietoturvallisella tavalla. Myös puhelinvastaanottoa voidaan käyttää, jos se on potilaalle helpompi tai ainoa käytettävissä oleva vaihtoehto.

– Emme toivo potilaiden peruuttavan vastaanottoaikoja, vaan neuvomme odottamaan rauhassa yhteydenottoa meiltä, toteaa johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi.

Hus on jo pidempään valmistautunut etävastaanottoihin. Sitä on viime viikot harjoiteltu Husissa päivittäin, kuten kehittämisjohtaja Visa Honkanen kertoi viime viikolla Mediuutisten Töissä tänään -palstan haastattelussa.

Etävastaanottoihin siirtymisen kanssa samaan aikaan otettiin käyttöön potilaille tarkoitettu HUS Palvelubotti, joka myös neuvoo potilaita.

Taustalla on se, että koronavirustilanne elää päivittäin ja myös potilasohjeita joudutaan päivittämään jatkuvasti. Parantaakseen potilaiden palvelua ja helpottaakseen ajantasaisten ja oikeiden ohjeiden löytymistä Hus avasi Palvelubotin.

Palvelubotti tarjoaa Husin palveluihin liittyvää automatisoitua informaatiota, neuvontaa ja ohjausta erityisesti koronaepidemian aikana ja opastaa muun muassa etävastaanottojen käyttöön.

Palvelubotti toimii www.hus.fi -etusivulla sekä www.hus.fi/potilaalle -sivuilla, ja se informoi potilaita vuorovaikutteisella tavalla. Palvelu vähentää puheluita sekä palveluohjauksen tarvetta eri erikoisaloilla, ja tulee helpottamaan myös etävastaanotoille ohjaamista.

Palvelubottia päivitetään muuttuvien ohjeiden mukaisesti epidemian edetessä.

Lue myös:

...

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.