Husin nuorisopsykiatriassa pääsääntöisesti hallinnollisessa työssä olevalla sairaanhoitajalla on todettu koronavirustartunta. Tauti todettiin eilen 12. maaliskuuta.

Tartunnan saanut palasi Itävallasta Tirolin alueelta 1. maaliskuuta ja hänen oireensa alkoivat seuraavana päivänä. THL julisti Tirolin epidemia-alueeksi vasta 9. maaliskuuta, joten työntekijä ei osannut epäillä koronavirustartuntaa oireidensa aiheuttajaksi. Tartuntaepäily heräsi vasta, kun Tirol lisättiin epidemia-alueeksi.

Tartunnan saanut on ollut osan aikaa sairauslomalla. Työssä altistuksia on tapahtunut kolmen päivän aikana. Tartunnalle on altistunut 33 Husin työntekijää, joista suurin osa on nuorisopsykiatrian henkilökuntaa. Heidät kaikki on asetettu kotikaranteeniin.

Husin nuorisopsykiatrian yksiköissä potilaita ei ole altistunut, koska kyseinen työntekijä ei ole tehnyt potilastyötä.

Husin mukaan psykiatriassa etätyön mahdollisuudet ovat hyvät ja kotikaranteeniin asetetut työntekijät pystyvät hoitamaan työtehtäviä myös kotikaranteenin aikana.

– Joitakin muutoksia potilaiden vastaanottoihin tulee paikallisesti ja tiedotamme näistä potilaille, kertoo toimialajohtaja Matti Holi tiedotteessa.

Husissa on eilen todettu uusia koronavirustartuntoja 23. Yhteensä alueella on todettu 69 tartuntaa. Tähän mennessä todetut tartunnat kaikki liittyvät matkailuun epidemia-alueille tai kontaktiin tartunnan saaneen kanssa.