Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri aikoo tiivistää yhteistyötä alueen perusterveydenhuollon kanssa. Suunnitteilla on useamman kuukauden koulutusjakso halukkaille yleislääketieteeseen erikoistuville. Yhteistyösuunnitelmia oli jo viime keväälle, mutta pandemian vuoksi niistä jouduttiin luopumaan.

– Haluamme tarjota 1-6 kuukauden reunakoulutusjaksoja säännöllisin väliajoin yleislääketieteeseen erikoistuville ja myös valmiille yleislääkäreille. Erityistä hyötyä on varmasti selkä- ja aivovammapotilaiden kohtaamisessa. Vastaavasti meille heistä on huomattavaa apua esimerkiksi potilaiden vuodeosastoasioiden ja potilassiirtojen hoidossa omien erikoistuviemme ja erikoislääkäreiden rinnalla, neurokirurgian linjajohtaja Mika Niemelä sanoo tiedotteessa.

– Tämä on win-win-tilanne. Opimme perusterveydenhuollon ammattilaisilta, luomme saumattomamman yhteyden välillemme, hoidamme kokonaisvaltaisemmin ikääntyvää potilaspopulaatiotamme ja mahdollistamme mielenkiintoisen ja kansainvälisen työjakson, Husin neurokirurgi ja innovaatiojohtaja Miikka Korja sanoo.

Yhteistyö alkaa vuoden 2021 aikana.

Lue lisää: