Hus-kuntayhtymän hallitus esittää, että Husin uudeksi toimitusjohtajaksi valitaan Husin lasten ja nuorten sairauksien toimialajohtaja Jari Petäjä. Hallitus päätti asiasta äänestyksen jälkeen keskiviikkona.

Dosentti Jari Petäjä, 55, on koulutukseltaan lastentautien ja neonatologian erikoislääkäri. Petäjä on työskennellyt Husissa vuodesta 1992 lähtien. Viimeiset kymmenen vuotta hän on johtanut Husin suurinta tulosyksikköä.

Petäjä on tullut tunnetuksi erityisesti uuden lastensairaalan rakennushankkeesta. Hän vakuutti lukuisat tahot sairaalan välttämättömyydestä. Hän on myös ollut yksi keskeisistä henkilöistä sairaalahankkeen toteutumisessa nopealla aikataululla. Petäjä on myös kansainvälisesti verkostoitunut.

Hallitus esittää Petäjän valintaa valtuustolle, jonka on tarkoitus kokoontua 5. syyskuuta. Toimitusjohtajan virka tuli avoimeksi, koska nykyisen toimitusjohtajan Aki Lindénin toimikausi päättyy tämän vuoden lopussa. Hallitus esittää valtuustolle Petäjän valitsemista virkaan ensi vuoden alussa.

Toimitusjohtaja virkaa haki määräaikaan mennessä yksitoista henkilöä. Lisäksi yksi henkilö jätti suostumuksensa virkaan.

Hakemusten perusteella toimikunta kutsui haastatteluihin seuraavat hakijat: Juha Jolkkonen, Erna Kentala, Markku Mäkijärvi, Jari Petäjä, Eetu Salunen ja Juha Tuominen.

Haastattelujen perusteella toimikunta päätti lähettää seuraavat neljä hakijaa henkilöarviointiin: Markku Mäkijärvi, Jari Petäjä, Eetu Salunen ja Juha Tuominen.

Hallituksen kokouksessa käydyn keskustelun aikana Reetta Vanhanen esitti, että toimitusjohtajan virkaan valittaisiin Juha Tuominen, minkä vuoksi valinnasta äänestettiin. Petäjä valittiin tehtävään äänin 11–6.