Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) gynekologisen onkologian lisäkoulutusohjelma erikoislääkäreille on saanut ESGO-laatusertifikaatin ensimmäisenä Suomessa.

ESGO (European Society of Gynaecological Oncology) on gynekologisen onkologian eurooppalainen kattojärjestö, jonka tarkoituksena on edistää gynekologisten syöpäpotilaiden hoitoa sekä alan tutkimusta ja koulutusta.

ESGO-laatusertifikaatti on myönnetty yli sadalle muulle eurooppalaiselle syöpäkeskukselle.

”Tämä on uusi asia Suomessa, ja Hus on ensimmäinen sertifikaatin saanut yliopistosairaala. Olemme alan suunnannäyttäjä. Nyt pääsemme osaksi ESGO-perhettä”, gynekologisen onkologian osastonylilääkäri Mikko Loukovaara sanoo tiedotteessa.

Hän pitää sertifikaattia erityisen tärkeänä isolle syöpäkeskukselle, koska se on tae koulutuksen laadusta. Akkreditointi tuo lisäksi suomalaiselle koulutukselle näkyvyyttä.

Husin vahvuutena pidettiin sitä, että se on Suomen suurin gynekologisen onkologian keskus, mikä edesauttaa korkeatasoisen hoidon ja koulutuksen ylläpitämistä ja kehittämistä. Tiloja pidettiin hyvin varusteltuina, ja edellytyksiä tarjota monitieteistä hoitoa hyvänä. Lisäksi Hus kertoo saaneensa kiitosta erittäin motivoituneista harjoittelijoista ja hyvästä ryhmähengestä.