Hus piti tuoreesta koronavirustartunnasta tiedotustilaisuuden tänään keskiviikkona klo 18.30.

Keskiviikkona iltapäivällä on laboratoriokokein varmistettu tapaus on henkilöllä, joka tuli matkalta Pohjois-Italiasta. Tartunta on saatu Milanosta.

Potilas on osastohoidossa Helsingin yliopistollisessa sairaalassa. Hän on hyväkuntoinen. Kyse on työikäisestä suomalaisesta naisesta, joka hakeutui kokeisiin vuorokausi saapumisensa jälkeen.

Husin tiedotustilaisuudessa ylilääkäri Asko Järvinen arvioidun, että naisella on Suomessa ollut kaksi lähikontaktia, joiden tilaa nyt seurataan kotioloissa. Lähikontaktiksi lasketaan yli 15 minuutin kontaktit.

Lisäksi THL vielä selvittää matkareitillä olleita kontakteja. Näistä kerrotaan torstaina lisää. THL:n mukaan matkareitti ja sen aikaiset tilanteet käydään tarkasti läpi.

Sairaanhoitopiiri ja paikalliset terveydenhuollon viranomaiset jatkavat tilanteen selvittämistä ja lähikontaktien tavoittamista yhdessä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kanssa.

Pääministeri Marin kertoi hallituksen puineen tänään koronavirustilannetta, josta annetaan eduskunnalle huomenna tiedonanto kyselyntunnin päätteeksi.

– Pidän todennäköisenä, että tautitapauksia tulee olemaan lisää myös Suomessa. Otamme tilanteen vakavasti, Marin sanoi.

Pääministeri kertoi medialle hallituksen keskustelleen muun muassa koronavirusepidemian mahdollisista vaikutuksista talouteen.

– Kerromme siitä lisää huomenna torstaina. Varaudumme pahimpaan, vaikka emme sitä toivo, hän sanoi.

Marinin mukaan hallitus päätti tänään perustaa valtioneuvoston kanslian alaisuuteen koordinaatioryhmän, jossa ovat mukana kaikkien keskeisten ministeriöiden kansliapäälliköt ja THL. Ideana on, että koronavirustilanteeseen liittyvä koordinointi on yhdessä paikassa.

– Vahvistamme siis koordinaation roolia. Viestini kuitenkin on, että hallitus on tilanteen tasalla ja varautumisemme koronavirukseen on Suomessa moniin muihin maihin verrattuna hyvä.,

Juttua täydennetty THL:n tiedoilla 26.2.20 klo 18:12 ja klo 18:27 täydennetty pääministerin lausuntoja. Juttuun lisätty Husin keskiviikkoillan tiedotustilaisuuden antia klo 18:59.

Lue myös:

...

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.