Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) potilailta aletaan kysyä rokotusten ottamisesta.

Joulukuun 7. päivästä alkaen Husiin hoitoon ja tutkimuksiin tulevilta potilailta tullaan kysymään, ovatko he ottaneet influenssa- ja koronavirusrokotteet. Rokotteista kysyminen ja tietojen kirjaaminen on osa Husin potilasturvallisuustyötä.

”Suosittelemme kutsukirjeessä kaikille hoitoon ja tutkimuksiin tuleville potilaille sekä influenssa- että koronavirusrokotteita. Ottamalla nämä rokotteet potilas suojaa itseään, lähipiiriään, muita potilaita ja henkilökuntaamme”, kertoo apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen tiedotteessa.

Rokottamattomuus ei vaikuta potilaan hoitoon. Potilaille, jotka eivät vielä ole ottaneet rokotteita, kerrotaan, mistä ja milloin ne voi saada. Kunnat antavat sekä influenssa- että koronavirusrokotteita.

Lisäksi influenssarokotteen voi saada myös joidenkin Husin sairaaloiden potilasrokotuspisteissä ja joillakin osastoilla toipumisvaiheessa.

”Osastoepidemiat aiheuttavat paljon huolta, ylimääräistä työtä ja vaikeuttavat muiden potilaiden hoitoa, koska toimintaa joudutaan rajaamaan yksikössä, jossa tartuntoja ja altistumisia on todettu. Hoitoon tulevien potilaiden rokotusten tärkeyden korostaminen on yksi keinomme tehdä sairaalaympäristöstä turvallinen potilaille ja henkilökunnalle”, Ruotsalainen sanoo.