Uudellamaalla on riittävästi rokotteita annettavaksi, Hus tiedotti maanantaina.

Varastossa on Husin mukaan runsaasti sekä Modernan että BioNTech-Pfizerin koronavirusrokotteita.

”Pystymme toimittamaan kuntiin niin paljon rokotteita kuin kunnissa on tarvetta. Rokotteiden saatavuus ei ole esteenä rokotusten etenemiselle”, kertoo toimialajohtaja Kerstin Carlsson HUS Apteekista tiedotteessa.

Sairaanhoitopiirin mukaan alueella on myös vapaita rokotusaikoja.

”Koronarokotusaika.fi-palvelusta näemme, että vapaita aikoja rokotuksiin on saatavilla kaikissa Husin kunnissa. Tämän lisäksi useissa kunnissa rokotuksen voi saada ilman ajanvarausta toimivissa ’walk in’ ja ’pop up’ -rokotuspisteissä”, sanoo apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen.

Husin alueella kaikissa kunnissa on siirrytty toisen rokoteannoksen kuuden viikon aikaväliin. Koronarokotusaika.fi-palvelussa rokotettava itse voi käydä aikaistamassa toisen annoksen ajankohtaa.

Yhteiskuntaa ollaan avaamassa väestön täyden rokotussarjan turvin.

”Tämä väistämättä johtaa siihen, että ne, joilla ei ole rokotuksen antamaan suojaa, ovat haavoittuvammassa asemassa. Kaksi rokoteannosta antaa erinomaisen suojan sairaalahoitoa vaativaa vakavaa koronavirustautia vastaan”. sanoo Ruotsalainen.

Hän toivoo, että kolmansien rokotteiden antamista koskeva päätös tehtäisiin pian.

”Olemme valmiina käynnistämään kolmansien rokoteannosten antamisen nopealla aikataululla THL:n määrittelemille ryhmille.”

LUE SEURAAVAKSI: