Hus on tiedottanut tuottavansa uutta palvelua, jonka tarkoituksena on helpottaa koronaviruksen tartuntaketjujen jäljittämistä. Koronatietoni.fi-alustalla positiivisen koronanäytteen saanut henkilö voi antaa mahdollisesti altistuneiden henkilöiden esitietoja.

Palveluun voi kirjata altistuneiden henkilöiden nimet ja puhelinnumerot sekä muut altistumisiin mahdollisesti liittyvät tiedot. Annettua dataa hyödynnetään tartunnanjäljityksessä esitietoina. Annetut tiedot näkyvät kunnan tartunnanjäljitystä tekevälle ammattilaiselle, minkä jälkeen ne käydään läpi tartuntajäljityspuhelun aikana.

”Arvio altistumisesta on aina ammattilaisella. Kun ammattilainen on täydentänyt tiedot tarvittavilta osin ja kuitannut tehdyt merkinnät, tiedot siirtyvät tartunnanjäljitykseen vahvistettuina altistumisina, joita käsitellään tästä eteenpäin samalla tavoin kuin muitakin altistumisia”, apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen kertoo Husin tiedotteessa.

Tiedotteessa todetaan, että vastaavaa palvelua voidaan tulevaisuudessa käyttää myös muiden tartuntatautien leviämisen ehkäisyyn.

Koronatietoni.fi on käytettävissä Husin, Kymsoten, Eksoten ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien alueilla, mikäli kunnat itse haluavat ottaa sen käyttöön.

Lue seuraavaksi: