Syöpäkeskuksen kliiniselle lääketutkimusyksikölle on keskeistä liittyä suurempaan verkostoon yhteistyökumppaneiden löytämiseksi ja kansainvälisen yhteistyön tiivistämiseksi. EIT Health -verkosto avaa uusia mahdollisuuksia tehdä yritysyhteistyötä lääketutkimuksissa ja translationaalisissa projekteissa sekä hankkia tutkimusrahoitusta laajemmalti Horisontti Eurooppa -puiteohjelmassa.

– Olemme erittäin innoissamme EIT Health -verkostoon liittymisestä ja siitä, että pääsemme tekemään yhteistyötä heidän innovatiivisen asiantuntijaverkostonsa kanssa, Hus Syöpäkeskuksen kliinisen lääketutkimusyksikön ylilääkäri Katriina Peltola sanoo tiedotteessa.

– Hus on erinomainen lisäys EIT Health -verkostoon ja unelmakumppani niin innovaatioprojekteissa kuin lääketutkimuksissakin. Tällä hetkellä noin 50 prosenttia terveydenhuollon toimijoista on edustettuna Skandinavian verkostossamme ja Husin liittyessä jäseneksi pohjoismainen yhteistyö vahvistuu entisestään ja kattaa merkittävän osan suomalaisista terveydenhuollon toimijoista, EIT Health Scandinavian toimitusjohtaja Erik Forsberg toteaa.

Hus vahvistaa EIT Health -verkostoa erinomaisilla resursseillaan, joihin kuuluvat Suomen suurin syövänhoitoyksikkö, merkittävä kliininen lääketutkimusyksikkö, Kansallisen syöpäkeskuksen valtakunnallinen ja kansainvälinen verkosto, Helsingin Biopankki sekä laaja FinnGen-tutkimushanke, johon myös yksityissektori osallistuu merkittävissä määrin.

– Datan saatavuus ja tulkinta terveydenhuollon parantamiseksi ovat avainasemassa, kun pyrimme kehittämään terveydenhuoltojärjestelmiämme ja hoitotuloksia. Suomessa on poikkeukselliset valmiudet tehdä tutkimusta käyttäen genomi- ja terveystietorekisteridataa, Forsberg jatkaa.

EIT Health on Euroopassa toimiva kansainvälinen yhteistyöverkosto, jossa on jäseniä 208 eri maista. Verkoston yhteistyökumppaneissa on isoja lääkealan yrityksiä ja pieniä startup-yrityksiä sekä sijoittajia. Mukana on lisäksi useita kansainvälisesti arvostettuja yliopistoja, sairaaloita sekä oppilaitoksia. Verkoston tavoitteena on yhdistää rahoitus, tutkimus ja opetus.