Mediayhtiö Alma Media on lahjoittanut yhteensä 146 Alma Median taidekokoelmaan kuulunutta taulua Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirille.

Alma Medialle vuosikymmenten varrella kertyneet taulut ovat olleet esillä yhtiön toimitiloissa. Lahjoitettavat taideteokset siirretään Husin eri sairaaloihin Etelä-Suomen alueella.

”Alma Median toimitilojen määrän supistuttua viime vuosina ja toimitilojen muuttuessa yhä enemmän avotilaksi, seinäpinta-alaa ei enää ole riittävästi tuodaksemme kaikkia taideteoksia esille. Olemme erityisen iloisia, että taideteokset saavat lahjoitusta arvostavan tahon omistajakseen ja ne ilahduttavat aiempaa laajempaa yleisöä. Toivomme lahjoitettavien taulujen lisäävän sairaaloiden viihtyvyyttä ja tuovan taide-elämykset niin HUS:n henkilökunnan, potilaiden kuin vierailijoidenkin arkeen”, sanoo Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne tiedotteessa.

Taidekokoelmassa on muun muassa Risto Suomen, Anita Jensenin, Satu Jäntti-Hallon, Elina Luukasen, Olli Joen, Raimo Kanervan ja Pentti Lumikankaan teoksia.

”Tässä ympäristössä synnytään ja kuollaan, kärsitään ja toivutaan sekä iloitaan ja surraan. Taide kulkee siinä mukana”, HUSin taidetoimikunnan puheenjohtaja Ilkka Taipale sanoo tiedotteessa.

Mediuutiset on osa Alma Mediaa.

Korjattu 26.8.2021 kello 14:37: Lisätty kuvalähde: Hus.

LUE SEURAAVAKSI: