Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri Hus esittää potilastietojärjestelmä Apotin seuraavan käyttöönoton siirtämistä koronavirustilanteen vuoksi myöhäisempään ajankohtaan.

Hus kertoo päätöksestä tiedotteessa.

Jättimäinen uusi tietojärjestelmä on ollut tarkoitus ottaa toukokuussa laajasti käyttöön muun muassa Meilahden sairaala-alueella. Päätöksen käyttöönotosta tekee myöhemmin tulevaisuudessa Apotin hankeryhmä.

–Tähän lopputulemaan päädyttiin koronavirustilanteen vuoksi. Sairaaloidemme henkilökunnan kaikki voimavarat suunnataan nyt potilashoitoon, Husin kehitysjohtaja Visa Honkanen sanoo.

– Käyttöönoton aikana hoitotiloissa liikkuu paljon teknisiä ja kliinisiä tukihenkilöitä. Koronaviruksen synnyttämässä tilanteessa tämä aiheuttaisi tartuntariskin. Lisäksi käyttöönotto sitoisi mahdollisesti potilaiden hoitamiseen tarvittavia ammattilaisia. Näin ollen on itsestään selvää, että meidän on keskityttävä nyt vain olennaisimpaan eli potilaiden hoitamiseen. Apotti tulee laajenemaan koko Husin käyttöön, mutta se toteutetaan myöhemmin, Honkanen toteaa.

Apotti otettiin Husissa käyttöön ensimmäisenä Peijaksen sairaalassa marraskuussa 2018. Toinen käyttöönotto tapahtui tämän vuoden helmikuussa Hyvinkään, Lohjan, Porvoon ja Länsi-Uudenmaan sairaanhoitoalueilla, Jorvin sairaalassa sekä Naistentautien ja synnytyksien ja Psykiatrian tulosyksiköissä.

Kolmannen, nyt myöhempään ajankohtaan lykkääntyvän käyttöönoton jälkeen Apotti olisi toiminnassa koko Husin alueella.