Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (Hus) lisää mahdollisuuksia vaihtaa jo sovittu aika etävastaanotoksi. Videovastaanoton toteuttamiseen Hus käyttää potilastietojärjestelmä Apotin sähköistä asiointipalvelua, Maisaa.

Maisassa potilas voi tarkastella tutkimustuloksiaan, varata ja peruuttaa aikoja tai vastata ennakkokyselyihin ennen vastaanottoaikaa. Husin mukaan ”käytettävä teknologia takaa” potilasturvallisuuden sekä äänen ja kuvan laadun. Maisaan kirjautuminen vaatii vahvan tunnistautumisen.

Etävastaanoton ideana on suojata sekä potilaita että henkilöstöä, että he eivät altistuisi koronavirukselle tai muille viruksille. Lisäksi videovastaanotto säästää potilaiden aikaa, kun vastaanotolle ei tarvitse matkustaa.

– Digitaalisten palveluiden, kuten etävastaanottojen, kehittäminen ja laajamittainen käyttöönotto on yksi strategisista päämääristämme. Koronavirusepidemia on vauhdittanut etenemistä, Husin kehittämisjohtaja Visa Honkanen sanoo tiedotteessa.

Palvelu toimii tietokoneella, tabletilla ja puhelimella, mutta mobiililaitteilla käyttö vaatii sovelluksen lataamisen sovelluskaupasta.

Etävastaanottoon voidaan Husissa käyttää myös esimerkiksi Terveyskylän Omapolun vastaanottoa tai Microsoftin Teams-sovellusta.