Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri aikoo marras-joulukuun vaihteessa rokottaa kriittisissä ja kiireellistä hoitoa antavissa yksiköissä työskentelevää henkilökuntaa, joiden toisesta koronavirusrokoteannoksesta on kulunut kuusi kuukautta.

Tällä turvataan erikoissairaanhoidon kantokykyä pahenevassa epidemiatilanteessa, Hus tiedottaa.

Sairaanhoitopiirin henkilökunnasta kolmannen koronavirusrokotteen ovat toistaiseksi voineet saada ne työntekijät, jotka saivat ensimmäiset rokoteannokset alle kuuden viikon aikavälillä.

Näitä työntekijöitä on Husin mukaan ollut noin 3 400.

Seuraavaksi kolmansia rokotuksia tarjotaan myös niin sanotuissa kriittisissä ja kiireellistä hoitoa antavissa yksiköissä työskenteleville henkilöille, joiden rokotusväli oli viime keväänä 12 viikkoa.

”Portaittainen rokottaminen ja suojan kehittyminen vievät oman aikansa. Tämän vuoksi haluamme ajoittaa rokotukset marraskuun loppuun ja joulukuun alkuun, jotta rokotteista saadaan hyöty jo joulunajan toiminnan turvaamiseksi ja henkilökunnan suojaamiseksi”, sanoo vs. johtajaylilääkäri Jari Petäjä tiedotteessa.

Husin henkilöstön koronavirusrokotuskattavuus on hyvä. Ensimmäisen rokoteannoksen on ottanut koko henkilöstöstä yli 95 prosenttia ja toisen 87 prosenttia.

Kolmannen rokoteannoksen on saanut 16 prosenttia henkilöstöstä.

Potilaita hoitavan henkilöstön rokotuskattavuudet ovat Husin mukaan koko henkilöstöä korkeammat. Husin rokotuskattavuustilastoissa on mukana HUS Työterveydessä annetut rokotukset sekä työntekijöiden itsensä ilmoittamat kunnissa saadut rokotteet. Koska kunnassa saadun rokotteen ilmoittaminen perustuu vapaaehtoisuuteen, kaikki henkilökunnan saamat rokoteannokset eivät välttämättä näy tilastossa.

Husissa työskentelee lähes 27 000 ihmistä.