HUS on kilpailuttanut koronavirusnäytteenoton vuodelle 2022. ”Näytteenottoverkosto harvenee aiemmasta, mutta alueellinen kattavuus on pyritty säilyttämään riittävänä”, HUS arvioi tiedotteessaan.

Paikkojen harveneminen sattuu aikaan, jolloin koronatartunnat ja -epäilyt ovat ryöpsähtäneet voimakkaasti. Toisaalta osa viranomaisista on katsonut, että lievästi sairastuneet eivät tarvitse virallista koronatestiä.

Kilpailutuksen voitti pääkaupunkiseudulla Terveystalo ja Uudellamaalla 9Lives. HUS Diagnostiikkakeskus tuottaa lisäksi näytteenottopalveluja omissa koronavirusnäytteenottopisteissään.

HUSin mukaan ajanvaraus pysyy samanlaisena ja kaikki toimipisteet löytyvät ajanvarausjärjestelmästä.

Helsingissä näytteenoton toimipisteitä on tammikuun alusta lähtien neljässä HUSin omassa toimipisteessä ja kuudessa Terveystalon toimipisteessä.

HUSin omat pisteet ovat Biomedicum, Itäkeskus, Kruununhaka ja Malmi. Terveystalon näytteenottopisteet ovat Hernesaari (avataan viikolla 3), Herttoniemi, Itäkeskus, Kaari ja Kamppi.

Espoossa Jorvissa ja Leppävaarassa on HUSin omat pisteet. Terveystalo pyörittää pisteitä Espoontorilla, Hannuksenpeltossa (avataan viikolla 3) ja Otaniemessä.

Vantaalla HUSin piste sijiatsee Peijaksessa ja Terveystalon pisteet Flamingossa, Myyrmäessä ja Tikkurilassa (avataan 3.1.2022).

Itä-Uudellamaalla pisteet sijaitsevat Loviisassa, Porvoossa ja Sipoossa, Keski-Uudellamaalla Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Keravalla ja Klaukkalassa ja Länsi-Uudellamaalla Hangossa, Karkkilassa, Kirkkonummella, Lohjalla, Nummelassa ja Raaseporissa. Kymenlaakson pisteet sijaitsevat Kouvolassa ja Kotkassa.