Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri on kilpailuttanut digitaalisten terveyspalveluiden hankinnan. Sopimukset valittujen toimittajien kanssa ovat voimassa toistaiseksi. Hankinnan kokonaisarvo voi nousta enintään noin 40 miljoonaan euroon.

Hus haki dynaamisella hankintajärjestelmällä it-asiantuntijatahoja sähköisten terveyspalvelujensa kehittämiseen ja ylläpitoon. Kilpailutus jaettiin kahteen osaan: A-osa sisälsi sähköisten terveyspalveluiden kehittämiseen ja jatkuviin palveluihin liittyvät asiantuntijapalvelut ja B-osa mobiilisovellusten kehittämisen asiantuntijapalvelut.

A-osan kilpailutukseen tarjouksen jättivät Accenture, Fujitsu, Innofactor, Pinja Digital ja TietoEvry.

Korkeimmat vertailupisteet saivat järjestyksessä Accenture, Tieto Finland ja Innofactor. Laadun arvioinnista korkeimmat pisteet sai Innofactor, joka jäi kuitenkin hinta-arviossa vertailun viimeiseksi.

Hus valitsi ensisijaiseksi toimittajaksi A-osan sopimukseen Accenturen, jolta hankitaan noin 60 prosenttia tilattavasta työstä. Toissijaiseksi toimittajaksi 40 prosentin osuudella valittiin TietoEvry. Varatoimittajaksi valittiin Innofactor.

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus ei sido Husia määräostovelvoitteella. Maksimissaan sopimuksen kokonaisarvo voi vuosittain kohota kilpailulakien mukaan 10 miljoonaan euroon.

A-osa koskee digitaalisia terveyspalveluita sekä Terveyskylä-hanketta, joihin Hus hankki arkkitehtuuri- ja sovelluskehitystä.

Kansalaisille suunnattuja sähköisiä terveydenhuollon palveluita yhteen kokoavan Terveyskylä.fi:n käyttö on lisääntynyt pandemian aikana merkittävästi. Vuonna 2021 sivuja on ladattu jo yli 11,9 miljoonaa kertaa.

TietoEvry uskoo tiedotteessaan, että Terveyskylä-palvelu on kansainvälisesti ainutlaatuinen ja että sillä on potentiaalia laajentua jatkossa käyttöön muihin Pohjoismaihin.

Husin strategian yhtenä tavoitteena on toteuttaa digimuutos vuoteen 2024 mennessä, jotta asiakkaat saisivat yhä enemmän palveluita verkon kautta. Vuoden 2021 tavoitteena on, että joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta 15,4 prosenttia avohoidon kiireettömistä käynneistä toteutetaan jo sähköisten kanavien avulla.

Kilpailutuksen B-osassa haetaan yhtä toimittajaa, jolla olisi erityisosaamista terveyspalveluiden mobiilisovellusten kehittämisestä. Sopimus koskee sekä meneillään olevia että uusia mobiilisovellushankkeita.

Sähköisten asiointipalveluiden vastuualuejohtaja Sirpa Arvonen Husin tietohallinnosta kertoo Tiville, että B-osan kilpailutuksessa valmistellaan haastattelukierroksia. Ne järjestettäneen toukokuun alkupuolella, minkä jälkeen päästään päätöksentekoon.

Lue myös: