Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin hallitus päätti kokouksessaan 13.9. jakaa henkilöstölle 200 euron arvoisen liikunta- ja kulttuuriedun vielä tänä vuonna.

Husin henkilöstömäärä oli vuoden 2020 lopussa 27 162 henkeä. Liikunta- ja kulttuuriedusta kertyy siis kustannuksia yli 5,4 miljoonaa euroa.

Husin hallitus sai kokouksessa katsauksen toimenpiteistä, joilla parannetaan muun muassa työterveyshuoltoa, työhyvinvointia sekä johtamista ja lähiesihenkilötyötä.

Jos Husin valtuusto hyväksyy vuoden 2022 talousarvioesityksen, liikunta- ja kulttuuriedusta tulee pysyvä ja se nousee 400 euroon vuodessa. Talousarvioesitykseen on myös sisällytetty 20 miljoonan euron määräraha henkilöstön kertapalkitsemiseen ja palkkakehitysohjelman toteuttamiseen.

Husin hallitus myös muun muassa käsitteli tammi–heinäkuun toiminnan ja talouden tilanteen. Lähetteiden määrä kasvoi edellisvuodesta, mutta päivystyskäynnit puolestaan vähenivät.

Vuodeosastohoitoa odottavien potilaiden määrä väheni hiukan, kun taas kiireettömään polikliiniseen tutkimuksen ja hoitoon odottavien potilaiden kokonaismäärä kasvoi merkittävästi. Koronaepidemian aikana kasvaneiden etävastaanottojen sähköisiä palveluja käyttäneiden määrä väheni alkuvuoden 2021 aikana, kun käynnit perinteisillä vastaanotoilla alkoivat lisääntyä.