Helsingin Postitaloon avataan Helsingin yliopistollisen sairaalan (Husin) uusi toimipiste ensi tiistaina. Postitalossa aloittavat toimintansa kardiologian poliklinikka sekä ortopedian ja käsikirurgian erikoislääkärivastaanotot. Postitaloon avattavilla tiloilla on tarkoitus helpottaa potilaiden lääkäriin pääsyä.

Kardiologian poliklinikkaan tulee seitsemän vastaanottohuonetta, joista aluksi on tarkoitus ottaa käyttöön huoneet neljälle kardiologille ja kahdelle sairaanhoitajalle. Vastaanottohuoneisiin tulee uudet ultraäänilaitteet, jotka kuuluvat kardiologian perustutkimukseen.

Tiloissa on lisäksi kaksi monitoimihuonetta, joissa tehdään muun muassa rasitusergometriatutkimuksia ja hoidetaan tahdistinkontrollissa käyviä potilaita. Kaikki vaativampi kuvantaminen on edelleen Meilahden yksikössä.

Postitalon kardiologian poliklinikalle tulevat potilaat eivät ole päivystyspotilaita, vaan kontrollipotilaita, jotka saapuvat vastaanotolle lähetteellä.

– Hus Postitalossa haetaan kokemuksia palveluiden tuomisesta lähemmäs asiakkaita, etenkin töissä olevat potilaat pääsevät helpommin käymään vastaanotolla. Tarkoituksemme on tarjota vastaanottoaikoja myös iltaisin, kertoo Husin Sydän ja keuhkokeskuksen toimialajohtaja Antti Vento.

Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa yli puoli miljoonaa potilasta. Husissa työskentelee 25 000 ammattilaista. Husin vastuulla on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi Husiin on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

Hus on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja.

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi MAKSUTTA, Klikkaa tästä .