Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) alueella on todettu tiistaina yksi koronavirustartunta. Tartunnan saanut oli osallistunut edellisenä päivänä eli maanantaina 10. elokuuta Lappeenrannassa E-tyttöjen pesäpallo-otteluun Pesä Ysit vastaan Imatran Pallo-Veikot IPV.

Koronavirustartunnalle on siinä yhteydessä altistunut mahdollisesti useita kymmeniä ihmisiä, joiden on syytä tarkkailla vointiaan 24. elokuuta asti, tiedottaa Eksote. Mahdolliset altistuneet eivät ole lähikontakteja, joten karanteeniin asettamispäätöksiä ei tarvitse tehdä.

Viimeinen vuorokausi on Suomessa koronan osalta huolestuttava, sillä tartuntojen määrä lisääntyi selvästi. Uusia tartuntoja on yhteensä 41. Niistä noin puolet on Husin alueelta.

Viime päivinä on tarkkailtu lentomatkustajia, jotka saapuvat riskialueilta, kuten Balkanilta. Tiistaina Pohjois-Makedonian Skopjesta lensi Turkuun 146 matkustajaa, joista 129 testattiin. Heistä viidellä todettiin covid-19-infektio.

Kaikki lennolla Turkuun saapuneet asetettiin tartuntalain mukaiseen karanteeniin, josta teki päätöksen Turun kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri.