Valvira toteaa uuden Apotti-järjestelmän olleen osallisena potilaan kuolemaan Helsingissä maaliskuussa 2019, kertoo Helsingin Sanomat.

Husin itse tekemän ilmoituksen mukaan Apotilla oli osuus tapahtumaketjussa, jossa kriittisesti sairas potilas siirrettiin Vantaalta Peijaksen sairaalasta Helsingin Töölön sairaalaan, ja tapahtumaketju johti potilaan menehtymiseen,

HS uutisoi torstaina, että runsaan vuoden käytön aikana Apotista on aiheutunut 54 vaaratilanneilmoitusta. Niistä vakavimmassa ilmoitettiin kuolemasta. Uutista seuranneessa tiedotteessaan Hus esitti, ettei Apotti-järjestelmällä olisi yhteyttä kuolemantapaukseen. Husin johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi totesi myös itse uutisessa, ettei Apotti ole johtanut kuolemantapaukseen.

HS:lla on hallussaan Valviralle Husista huhtikuussa 2019 lähetetty vaaratilanneilmoitu, jossa Husin henkilökunta kuvasi vaikeaselkoisen asiakirjan häirinneen potilaan hoitoa.

Valvirasta, kererotaan Helsingin Sanomille, että selvitystä oli pyydetty Apotin yhdysvaltalaiselta Epic-valmistajalta, joka ei ottanut vastuuta tapahtumasta.

Apotti oy:stä taas ilmoitettiin, että vaaratilanteen aiheuttanutta vaikeaselkoista siirtoraporttia on sittemmin muutettu.

Husin hallitus on kieltäytynyt ottamasta asiaan kantaa julkisuudessa.