Itä-Suomen poliisi on käynnistänyt esiselvityksen Kiuruvedellä hoivakoti Kallionsydämessä tapahtuneista vanhusten koronakuolemista. Esiselvityksessä poliisi selvittää, onko asiassa syytä epäillä rikosta. Asiasta uutisoi Helsingin Sanomat.

Poliisi sai Kallionsydäntä koskevan tutkintapyynnön yksityishenkilöltä ja otti asian esiselvitykseen myös omasta aloitteestaan.

Koronavirus on päässyt leviämään pahoin kiuruveteläisessä yksityisessä hoivakodissa. Siellä on kuollut toistaiseksi 11 iäkästä asukasta koronaviruksen aiheuttamaan covid-19-tautiin. Se on yli kolmasosa 30-paikkaisen hoivakodin asukkaista.

Kaksi viikkoa sitten terveydenhuollon valvontaviranomaiset totesivat, että asiakas- ja potilasturvallisuus on vaarantunut hoivakodissa. Hoivayhtiö Attendon ylläpitämä hoivakoti siirrettiin tuolloin Ylä-Savon sote-kuntayhtymän vastuulle.

Vastuun siirtämisestä kuntayhtymälle tekivät Itä-Suomen aluehallintovirasto sekä sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira.

OLETKO LÄÄKÄRI, HAMMASLÄÄKÄRI, PROVIISORI TAI FARMASEUTTI? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.