Espoon kaupungin pitkä epäröinti terveydenhoidon Apotti-potilastietojärjestelmän kanssa on saamassa jälleen uuden käänteen. Helsingin Sanomat kertoi maanantaina, että kaupunginhallitus aikoo hylätä järjestelmän käyttöönoton.

Päällimmäisenä syynä on Helsingistä ja Vantaalta saatu tavattoman kielteinen käyttäjäpalaute.

Apotin heikko käytettävyys on Valviran mukaan ollut osallisena potilaan kuolemaan johtaneessa tapahtumaketjussa. Hus on kiistänyt Apotin aiheuttaneen kuolintapauksen.

Päätökseen vaikuttaa myös koronaviruksen aiheuttama poikkeustila, joka kiristää taloutta.

– Meillä on tutkittu käyttäjäkokemuksia suoraan käyttäjiltä ja se on ollut murskaavaa. Harvoin näkee näin huonoja arvioita, Espoon kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Markkula (kok) sanoi HS:lle. Hän ennakoi, että kaupunginhallitus äänestää Apotista, mutta päätös syntyy selvällä enemmistöllä.

Kaupunginhallituksen kielteinen päätös olisi vastoin vajaan kahden viikon takaista sosiaali- ja terveyslautakunnan esitystä. Helsingin ja Vantaan kaupunkien lisäksi myös Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri Hus käyttää Apottia.

Lue myös:

...

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.