Attendo Kirkkopuiston toiminta Utajärvellä on siirretty Oulunkaaren kuntayhtymän vastuulle, tiedottaa Attendo. Keskeyttämispäätöksen hoivakodin toiminnasta teki Valvira torstaina.

Kaikkien 24 asukkaan arki Kirkkopuistossa jatkuu Attendon mukaan häiriöttä. Attendo vuokraa koko henkilöstön Oulunkaaren kuntayhtymän käyttöön ja jää tuottamaan ateria- ja tukipalveluja toistaiseksi.

Oulunkaari vastaa toiminnan johtamisesta toistaiseksi.

Attendo on saanut Valviran valvontapäätöksen ja tekee nyt huolellisen sisäisen selvityksen. Sen jälkeen Attendo antaa vastineen Valviralle.

Yhtiö tekee tiivistä yhteistyötä viranomaistahojen kanssa asioiden kuntoon saattamiseksi ja yrittää palauttaa toiminnan Attendolle kevään kuluessa.

Hoivakodeista on kohuttu alkuvuodesta lähtien. Kaikki alkoi siitä, kun Valvira keskeytti Esperi Caren hoivakodin toiminnan Kristiinankaupungissa. Tämän jälkeen viranomaiset ovat puuttuneet useiden muidenkin hoivakotien ongelmiin.

Asia on noussut myös poliittiseen keskusteluun ja siihen kiinnitettiin huomiota muun muassa hallituksen lisätalousarviossa, josta saatiin tukea vanhustenhoidon valvontaan.